Visgids Paul met hengel in een rivier in Noorwegen

Mijn naam is Paul (Plantinga), ben 52 jaar en woon in het Westland (tussen Den Haag en Rotterdam). Al van jongs af aan zat ik met de vaste hengel aan de waterkant. Helemaal gebiologeerd geraakt door het fenomeen (karper)vissen kocht ik op mijn 17e mijn eerste karperhengel. Daarna volgden er al snel meer, ieder voor andere visomstandigheden. Ben vanaf 1980 jaren lang lid geweest van de Karper Studiegroep Nederland en heb mede hierdoor veel extra ervaring met het vissen op karper. Ik beheers hiervoor alle gangbare vistechnieken, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het penvissen.

Sinds een aantal jaar heb ik mij ook toegelegd op het vliegvissen in binnen- en buitenland. Ben lid geworden van een vliegvisvereniging en later gekozen tot voorzitter. Ben momenteel – zie ook Blog – bezig met een cursus voor het behalen van het Werpcertificaat van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers en wil daarna opgaan voor het Instructeursschap, zodat ik ook les mag geven in het werpen met de vliegenhengel.

Tevens beheers ik ook andere disciplines van de hengelsport, zoals het vissen op roofvis vanaf de kant of uit de boot. Als laatste kan ik melden dat bij mij de laatste jaren een voorliefde is ontstaan voor het vissen met oude splitcanehengels, omdat dit mede driltechnisch een wel heel aparte beleving is.

Translate »