Snoekbaarzen met de pen met dode aasvis

Deze klassieke methode doet het ook tegenwoordig nog steeds goed, als bv. het moeilijk is met kunstaas zoals shads en dropshots. Vroeger viste men haast uitsluitend op deze manier. Het is nog steeds de visueel meest aantrekkelijke manier van vissen op snoekbaars: wanneer er een aanbeet is, volgt meestal een mooie wegglijdende pen naar de diepte waarna de haak gezet kan worden!

Snoeken en snoekbaarzen in de Biesbosch

In de Biesbosch ligt onze boot klaar om een dag op snoek en snoekbaars te vissen. Dit doen we met diverse soorten kunstaas, zowel werpend als trollend vanuit de boot. Bij de Amer centrale – waar het water warmer is door het koelwater dat geloosd wordt – zijn een aantal goede plekken voor (grote) snoekbaars. De Biesbosch zelf is groot en is ook beschermd natuurgebied met z’n vele vogelsoorten, otters en zelfs bevers die hier weer voorkomen. Met z’n vele kreekjes en watergangen die onderhevig zijn aan de getijdestromen is en blijft het een uniek stukje Nederland-waterland!

Forelvissen op het Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse Meer staat inmiddels in heel Europa bekend om zijn grote bestand aan regenboogforel, beekforel, saibling en sinds enkele jaren de eerste uitzettingen van landlocked salmon. De eerste drie vissoorten hebben inmiddels respectabele afmetingen bereikt van 70 a 80 centimeter en geven gigantische sport aan de vliegenhengel! Dat de arctische zalmen in de loop van de tijd dit ook gaan geven laat zich raden….. Er kan ook met de spinhengel gevist worden. Op het OVM kan zowel wadend als met de bellyboat gevist worden.

Snoeken in de polders rondom Stolwijk

Bij het snoeken in de polders rond Stolwijk kan zowel met de spin-, plug- als vliegenhengel op roofvis gevist worden. Met het laatste hengeltype wordt met streamers gevist in het vaak ondiepere water. In dit mooie Hollandse polderlandschap is het goed toeven!

Karpervissen in een Hollandse polder

Voor deze vistrip is vroeg opstaan een eerste vereiste! De karper is een vissoort die nl. ’s-ochtends vroeg en ’s-avonds laat het beste aast. Het is een schuwe vis die niet altijd zo makkelijk te vangen is, maar dat is dan ook weer de uitdaging. Als je een karper haakt en vangt, heb je maximale sport en altijd minimaal een vis van een halve meter en dat spreekt direct (ook voor de foto) tot de verbeelding! De visgids bepaalt voor de dag de juiste stek(ken) en voert deze minimaal twee dagen van te voren aan, zodat de kans op succes aanwezig is.

Karpervissen met de boot op de Nieuwkoopse Plassen

Een geheel andere visdicipline dit keer: karpervissen vanuit de boot. We rijden ’s ochtends vroeg naar de Nieuwkoopse Plassen alwaar een boot voor ons klaar ligt om te gaan vissen tegen de rietkragen en tussen de waterlelies. Dit zijn immers natuurlijke pleisterplaatsen voor de karper. Dit mooie oerhollandse veengebied is een lust voor het oog en schitterend om in te vissen.

Nachtvissen op karper met boilies

Deze dagtrip wordt een nachttrip! ’s-Avonds rijden we naar de stek toe aan een groot water, bv. een kanaal of een plas en installeren we elk meerdere karperhengels op de rodpots. Er wordt dan met elektronische beetverklikkers gevist om in het donker de aanbeet van de karper te kunnen registreren. Een ieder van ons ligt gedurende de nacht comfortabel op een goede stretcher in een bivytent en kan gerust slapen, want bij een aanbeet van de karper gaat de pieper af, worden we gewekt en moeten we ons naar de desbetreffende hengel snellen. Het resultaat kan dan bij daglicht gefotografeerd worden voor een blijvende herinnering aan dit nachtelijk visavontuur. De visgids bepaalt voor deze trip de juiste stek(ken) en voert deze minimaal twee dagen van te voren aan, zodat de kans op succes groter is.

NIEUW voor 2020! 4-nachten karpervissen in veenpolder “Het Groene Hart”

Dit betreft een mid-weekarrangement. Deze begint om maandag en eindigt op vrijdag. Gedurende 4 nachten gaan we vanuit onze bivy’s nachtvissen op grote karper! We hebben de beschikking over een boot met elektromotor om de lijnen uit te kunnen varen en om eventueel vanuit te drillen. Al het gebruik van materiaal, boot, aas, visvergunning en maaltijden zijn inclusief. Vist u liever met uw eigen hengels e.d. dan is dat uiteraard geen probleem!

5-daagse vliegviscursus in de Eifel, Duitsland

Deze trip is een 5-daagse vistrip naar het mooie middelgebergtegebied Eifel, dat tegen de Luxemburgse grens ligt. Hier zijn vele kleine rivieren met een goed bestand aan bruine forel, regenboogforel, vlagzalm en kopvoorn. We verblijven in een goed hotel in de buurt van het viswater en genieten van de Duitse gastvrijheid en het mooie landschap. Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde rivier of traject(en) kan daar natuurlijk rekening mee gehouden worden, anders zal door de gids een goed water worden uitgekozen. Vanuit Zuidwest-Nederland is het ongeveer vier uurtjes rijden tot aan de plaats van bestemming. Let wel: deze visvakantie kan alleen tussen 15 maart en 15 oktober uitgevoerd worden i.v.m. de gesloten tijd.

8-daagse (vlieg)viscursus in midden-Noorwegen

Op deze 8-daagse vakantie vliegen we van Schiphol naar Gardermoen (Oslo) in Noorwegen. Als we ’s-ochtends aankomen, staat onze huurauto al klaar om gelijk door te kunnen reizen naar onze bestemming in midden-Noorwegen. Na zo’n 5 uur rijden, kunnen we onze bagage in het gehuurde huis leggen en de hengels al optuigen, om ’s-middags de visomgeving al te kunnen verkennen. Ons authentieke Noorse vakantiehuis op een steenworp afstand van de rivier beschikt over een compleet ingerichte keuken, zodat we deze visdagen volledig self-supporting kunnen zijn. Verder beschikt het huis over genoeg slaapkamers en een badkamer met douche. Ook is er terrasmeubilair aanwezig, zodat we ’s avonds buiten onder het genot van een drankje de visdag kunnen evalueren.

Translate »